CLUB ESPORTIU TOTAL TEAM

Total Team és club esportiu nou que sorgeix de la necessitat de crear una escola d’esport base d'atletisme sòlida a Manacor i la vegada fomentar la pràctica esportiva a tota la població mitjançant el binomi esport i socialització.

Aquest club té dues vessants, per una banda un grup de persones qualificades amb diferents àmbits esportius vinculades a Totalfit i per altra banda, persones amb experiència i qualificades amb l'atletisme. D'aquesta forma neix un equip jove i multidisciplinari amb moltes ganes de treballar amb la idea d'educar i formar atletes i sobretot persones.

Per una banda, l'objectiu principal de la nostra escola d'atletisme és potenciar l'atletisme de base mitjançant la seva introducció a l'atletisme, iniciació, perfeccionament i promoció entre els nins i nines, utilitzant l'esport com a eina de formació i educació.

L'escola pròpia del club comptarà amb les categories iniciació, benjamí, aleví i infantil dividit amb distints grups i adaptats als diferents nivells d'aprenentatge. Cada categoria s'enfocarà de la següent manera:

  • Psico-atletisme (de 3 a 6 anys): Es treballarà a través de jocs perceptivo-motrius i l'esquema corporal. L'objectiu principal serà que els nins i nines coneixien el seu propi cos. Aquest grup costa de dos dies setmanals d'una hora cada dia.
  • Iniciació: Es treballarà mitjançant jocs multi-esportius per iniciar-se dins l'atletisme. L'objectiu principal serà aconseguir les habilitats motrius bàsiques (de l'atletisme) a través dels diferents esports. Aquest grup costa de dos dies setmanals d'una hora cada dia.
  • Introducció a l'atletisme: S'introduiran totes les proves atlètiques. L'objectiu principal serà treballar les habilitats més específiques de l'atletisme. Aquest grup costa de dos dies setmanals d'una hora i quart cada dia.
  • Consolidació: Es tracta de l'etapa de consolidació atlètica. L'objectiu principal d'aquesta categoria serà assolir els aspectes tècnics principals de cada prova. Aquest grup costa de tres dies setmanals d'una hora i mitja cada dia.

A partir de la categoria cadet (sub 16) fins a les categories superiors entram en una etapa de tècnica de tecnificació atlètica, on el nostre programa va encaminat a la preparació, el seguiment i la millorà del rendiment esportiu. També per establir un nexe d'unió entre la formació atlètica inicial rebuda en anys anteriors a l'escola i l'atletisme de competició autonòmica i nacional. Aquest grup consta de quatre a sis dies setmanals. I està enfocada de la següent manera:

  • Grup de combinades: Es treballaran tots els sectors de l'atletisme de forma específica. Aquest grup va adreçat a nins i nines de la categoria cadet que encara no estan encaminats cap a cap sector específic; nins i nines destacats per proves combinades; nins i nines que comencen nous i no tenen cap preferència per un sector i volen provar-ho tot.
  • Sector de velocitat i tanques: Es treballarà la velocitat i les valles. Aquest grup va adreçat a persones ràpides, explosives, valentes, coordinades i flexibles.
  • Sector de salts: Es treballarà el salt de longitud, el salt d'alçada, el triple salt i el salt en perxa. Aquest grup va adreçat a persones ràpides, coordinades, en ritme, explosives.
  • Sector de fons, mig-fons i marxa atlètica: Es treballaran les carreres a partir dels 600 metres. Aquest grup va adreçat a persones amb capacitat agonística, amb sentit del ritme, domini postural, bona capacitat aeròbica.
  • Sector de llançaments: es treballaran els llançaments de pes, disc, javelina i martell. Aquest grup va adreçat a persones amb un bon nivell de força, coordinades, explosives.

Per altra banda, el club constarà d'una vessant social i de salut fomentant l'atletisme a partir del running. Amb aquest grup es realitzaran trobades amb diferents horaris i dies depenent del nivell.

 

Imprimeix Correu-e